Loading...
Tweede Broekdijk 6, Aalten, Nederland +31 (0)543 47 25 01

WPS kondigt strategisch partnership aan met ARA Industries

26 maart 2024

Eindhoven, Nederland - WPS, de toonaangevende leverancier van cloud-based parkeeroplossingen, heeft een strategische samenwerking aangekondigd met ARA Industries, een gerenommeerde fabrikant met meer dan 60 jaar ervaring, om zijn productie uit te besteden. Deze stap markeert een cruciale verschuiving voor WPS, waardoor het bedrijf de expertise en infrastructuur van ARA kan benutten om verbeterde efficiëntie, verhoogde capaciteit en uiteindelijk nog meer waarde te leveren aan zijn klanten.

Een fundament voor groei en efficiëntie

Sinds de oprichting in 1985 heeft WPS met trots zijn productiefaciliteit in Eindhoven gehandhaafd. Het bedrijf erkent echter de continu veranderende marktvraag en zijn ambitieuze groeiplannen. Daarom is er gezocht naar een gezamenlijke aanpak om de productiecapaciteit verder te optimaliseren. De samenwerking met ARA, bekend om hun hoge leverbetrouwbaarheid en toewijding aan kwaliteit, biedt WPS verschillende belangrijke voordelen.

Zoals Paul van den Boogaard, Managing Director van WPS Group, benadrukt:

"Deze samenwerking met ARA is een belangrijke stap voorwaarts voor WPS. Door gebruik te maken van ARA's expertise en schaalgrootte kunnen we onze ambitieuze groeiplannen realiseren. Deze stap stelt ons in staat om ons te concentreren op wat we het beste kunnen - het ontwikkelen van geavanceerde parkeeroplossingen en het leveren van uitzonderlijke klantenservice."

De voordelen benutten:

  • Snellere doorlooptijden: Door gebruik te maken van de capaciteit van ARA kan WPS de productie stroomlijnen, wat leidt tot snellere doorlooptijden en hogere voorraadniveaus. Dit betekent dat klanten de parkeeroplossingen die ze nodig hebben, sneller kunnen krijgen.
  • Schaalbaarheid met flexibiliteit: De expertise en schaalvoordelen van ARA maken het WPS mogelijk om synergiën te verkennen, het productportfolio uit te breiden en sneller te reageren op veranderende marktbehoeften. De samenwerking tussen ARA en WPS is gebaseerd op het handhaven van de hoogste kwaliteitsnormen, waarbij nooit ten koste van waarde voor prijs wordt gewerkt.
  • Verhoogde productkwaliteit: ARA's toewijding aan de producten van WPS maakt strengere kwaliteitscontrolemaatregelen mogelijk, waardoor klanten nog consistentere en betrouwbaardere parkeeroplossingen ontvangen. ARA's indrukwekkende track record, met als hoogtepunt de Best Knowledge Supplier Award 2023, bewijst hun onverminderde streven naar excellentie.

Een samenwerking die verder gaat dan productie

Deze samenwerking omvat niet alleen de uitbesteding van productie. Zowel WPS als ARA ambiëren een partnership die innovatie stimuleert. Door ARA's expertise in productie te combineren met de R&D-sterktes van WPS, zullen de bedrijven nieuwe technologieën en materialen onderzoeken. Dit zal leiden tot baanbrekende parkeeroplossingen voor de markt.

Frank te Hennepe, Managing Director van ARA Industries, benadrukt:

"We zijn verheugd om samen te werken met WPS, een bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve parkeeroplossingen. We delen hun toewijding aan kwaliteit en efficiëntie en geloven dat onze gebundelde expertise tot ongeëvenaarde waarde voor hun klanten zal leiden. We kijken ernaar uit om samen nieuwe mogelijkheden te verkennen en verdere innovatie in de parkeerindustrie te stimuleren, waaronder de ondersteuning van de lancering van een nieuwe productlijn."

Focus op kernactiviteiten

Door de productie uit te besteden aan ARA, kan WPS zich volledig richten op zijn kernactiviteiten: onderzoek en ontwikkeling, projectmanagement, klantenservice en marketing. Door te focussen op kernactiviteiten creëert WPS een gestroomlijnde en responsievere organisatie. Dit resulteert in een nog betere ervaring voor zijn klanten.

Giovanni Santamaria, Managing Partner van CERTINA, eigenaar van WPS, geeft aan:

"Deze strategische samenwerking sluit perfect aan bij CERTINA's visie om WPS marktleider te maken in innovatieve parkeeroplossingen. Door te focussen op zijn kernactiviteiten en gebruik te maken van ARA's expertise in productie, is WPS uitstekend gepositioneerd voor verdere groei en succes. ParkAdvance+ is een bewijs van die innovatieve kracht."

De overgang naar de productiefaciliteiten van ARA is al gestart. ARA heeft de kennis en expertise verworven om de ParkAdvance-productlijnen te assembleren. De productie is nu gestart in hun Aalten-vestiging. Tegelijkertijd is de productie bij WPS Eindhoven afgebouwd.

Deze strategische samenwerking valt samen met de ontwikkeling van de volgende generatie ParkAdvance-hardware: ParkAdvance+. De ParkAdvance+ productlijn is toekomstbestendig en vertegenwoordigt een flinke sprong voorwaarts in parkeertechnologie en biedt een nog verbeterde parkeerervaring. De ParkAdvance+-productlijn is vanaf de grond af aan opnieuw ontworpen. Binnenkort verschijnt er een apart persbericht waarin ParkAdvance+ in detail wordt onthuld.