Loading...
Tweede Broekdijk 6, Aalten, Nederland +31 (0)543 47 25 01

Een stap vooruit in landbouwtechnologie

12 augustus 2024

ARA Industries en Hoopman ontwikkelen traploze diepteregeling.

De landbouw staat nooit stil, en dat geldt ook voor de technologische ontwikkelingen die boeren helpen om hun werk efficiënter en effectiever te doen. In dit kader zijn we bij ARA blij met de samenwerking met Hoopman, waarbij we gezamenlijk een innoverende print hebben ontwikkeld voor hun maaiers en oogstmachines. Deze nieuwe technologie belooft een vooruitgang te zijn waarop diepteaanpassing wordt uitgevoerd tijdens het maaien en oogsten.

Nauwkeurige diepteregeling als uitdaging

Hoopman heeft al een indrukwekkende reputatie opgebouwd met hun robuuste maaiers en oogstmachines, die uitgerust zijn met sensoren om de maaier op twee diepteniveaus te laten opereren. Hoewel dit systeem functioneel is, mist het soms de verfijning die nodig is om optimale veldprestaties te bereiken. Kleine oneffenheden in het veld kunnen namelijk leiden tot ongewenste aanpassingen, waardoor het maaien en oogsten minder efficiënt verloopt.

Traploze diepteaanpassing als oplossing

Hier komt ARA in beeld. We hebben ons toegelegd op het ontwikkelen van een nieuw prototype dat gebruik maakt van een traploze diepteregeling. In tegenstelling tot de bestaande systemen, biedt deze nieuwe technologie een naadloze en precieze controle over de diepteaanpassing. Dit betekent dat de maaier of oogstmachine zich vloeiend kan aanpassen aan de variabele veldomstandigheden, zonder de schokkerige bewegingen die soms optreden bij de huidige technologie.

Aanpasbare reactietijd en agressiviteit

Deze nieuwe technologie heeft de mogelijkheid om de reactietijd en agressiviteit van de diepteregeling aan te passen. Dit stelt Hoopman in staat om de machine zo in te stellen dat deze niet reageert op elke kleine hobbel of oneffenheid in het veld. In plaats daarvan kan de machine worden afgesteld om alleen te reageren op belangrijke veranderingen in de ondergrond, wat zorgt voor een stabielere en efficiëntere werking.