Loading...
Tweede Broekdijk 6, Aalten, Nederland +31 (0)543 47 25 01

Passie voor techniek, gedreven door kwaliteit, en alles in samenspraak.

Over ARA Industries.

Samenleving, werknemers en kwaliteit.

Wij geloven dat het begrijpen en voldoen aan de unieke behoeften van elke klant van het grootste belang is voor het opbouwen van een langdurige en gezonde relatie.

Ons team wordt aangemoedigd om creatief en innovatief te denken, voortdurend te streven naar het overtreffen van verwachtingen en het leveren van op maat gemaakte oplossingen. ARA Industries is diep geworteld in techniek, kwaliteit en samenwerking.

Onze geschiedenis.

Meer dan 60 jaar in de mechatronica industrie
  • 1961
  • 1983
  • 1993
  • 1997
  • 2023

Apparatenfabriek Rave Aalten.

Onder leiding van oprichter Gerard Rave, die zijn uitgebreide kennis in het elektronica-vak inbracht, begon ARA als een bescheiden onderneming in een kleine schuur. De passie en toewijding van Gerard Rave en zijn team zorgden voor gestage groei, waardoor het bedrijf al snel uit zijn jasje groeide.

In de bloei van de jaren 60 verhuisde ARA naar een ruimere locatie in Aalten, waardoor het aantal werknemers groeide tot 30.

Redden van bestaande klanten.

Personeel werkte graag en hard bij ARA, de productiviteit van het ARA team was hoog en dit zorgde voor gezond bedrijf. Echter ging het niet overal zo, zoals bij twee belangrijke klanten van ARA, die destijds dreigden failliet te gaan.

Maar ARA (Rave) zag potentie in het personeel en producten van de klanten, en dus maakte hij een reddingsplan. De bedrijven werden geherstructureerd en doorgezet onder nieuw leiderschap en tot vandaag de dag zijn ze sterke partners van ARA op het gebied van mechatronica.

Oprichting Stichting NiVoGe.

Tijdens en voor dit proces was ARA al langer op zoek naar een nieuwe bedrijfsstructuur, een structuur waarbij de werkzekerheid van de werknemers centraal staat, en waar werknemers zo veel mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Hiervoor werd de stichting Nivoge opgericht waarbij de winst ondergeschikt is aan de werkgelegenheid, ook als het even een jaar iets minder gaat.

“Zet je in voor de mens die meetelt”.

ARA: Een sociaal bedrijf.

Door deze nieuwe bedrijfsstructuur staat ARA bekend als een sociaal en betrouwbaar bedrijf. Andere bedrijven waar onzekerheid was over de erfopvolging of toekomst kwamen terecht bij Nivoge. In de jaren na de oprichting in 1997 worden ETI, Machinefabriek Klein Hesselink (MKH), Interay Solutions en sinds 2023 LBHbox overgenomen.

Terwijl de verschillende bedrijven onafhankelijk opereren, werken ze allemaal vanuit dezelfde standpunten:werkzekerheid, continuïteit en betrokkenheid van mensen.

ARA Industries.

De groei die ARA doorgemaakt in de afgelopen 60 jaar komt door haar unieke wijze van zaken doen. We zijn ervan overtuigd dat gelukkige werknemers de ruggengraat vormen van een succesvol bedrijf. Door de werknemers centraal te stellen, heeft ARA een bedrijfscultuur gecreëerd die innovatie stimuleert en werknemers motiveert om hun volledige potentieel te benutten. Het is deze unieke bedrijfsfilosofie die heeft bijgedragen aan het succes en de groei van ARA in de afgelopen 60 jaar.

Apparatenfabriek ARA's gedachtengoed: respect voor de werknemers, streven naar excellentie, omarmen van verandering blijft, maar heeft een nieuwe naam: ARA Industries

Missie, visie en strategie.

ARA Industries is toegewijd aan het leveren van oprechte, slimme en technische oplossingen die de verwachtingen van de klant overtreffen. We streven ernaar tevredenheid te bevorderen door expertise, geavanceerde technologie en een klantgerichte benadering te combineren.

Onze visie is om industrieën op een duurzame wijze te veranderen, de toekomst vorm te geven met onze innovatieve technologieën en tegelijkertijd een omgeving te bevorderen waarin onze werknemers gedijen, groeien en bijdragen aan het succes van onze klanten en de verbetering van de samenleving.

Door onze waarden hoog te houden, positioneren we onszelf als een vertrouwde partner in techniek wereld, die een blijvende positieve impact op de wereld heeft.

Nieuws & Evenementen.

We zijn altijd op zoek naar professionals.

Versterk het ARA Team

Als onderdeel van ons dynamische en innovatieve team krijg je de kans om samen te werken met experts uit de industrie en interessante mechatronica projecten aan te pakken die de grenzen van technologie verleggen.

Het ARA Team staat voor u klaar.

Of u nu vragen heeft, wil samen werken aan uw projecten en/of technische ondersteuning nodig heeft, ons toegewijde team staat voor u klaar om naar u te luisteren en oplossingen te bieden.

Neem contact op